Σοφία Καπόλα

Η Σοφια γεννήθηκε στην Αθήνα. Ειναι απόφοιτος του τμήματος προσχολικής αγωγής και φροντίδας στη πρώιμη παιδική ηλικία της Σχολής επαγγελμάτων υγείας και πρόνοιας του Τ.Έ.Ί. Αθήνας. Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια όπως μουσικοκινητική στή προσχολική ηλικία , θεατρικό παιχνίδι και αναπτυξιακή ψυχοπαθολογία .

Το 2018 τελείωσε με επιτυχία τη διπλωματική της εργασία με θέμα ” Η παραμονή παιδιών ηλικίας 2-5 ετών στον εξωτερικό χώρο και η αξιοποίηση της απο παιδαγωγούς και γονείς ” Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σε πολλα και διαφορετικά είδη χορού όπως μπαλέτο, lyrical, σύγχρονο, latin και oriental. Παράλληλα με τις σπουδές της στο Τ.Έ.Ί. Αθήνας αποφάσισε να ασχοληθεί πιο επαγγελματικά με το oriental και τους latin χορους.

Eχει παρακολουθήσει ιδιωτικά μαθήματα  Latin  με καταξιωμένους καλλιτέχνες και πανελλήνιους πρωταθλητές του χώρου:

  • Κουρτέση Μρίλη
  • Μούρκας Νίκος   
  • Μπούτσης Ηλίας

 Έχει συμμετάσχει σε διάφορους αγώνες στην Ελλάδα στις εξής κατηγορίες:

Pro-am 1D latin closed Adult Rumba

Pro -am 1D latin closed cha cha 

Duo Latin ladies 1D closed adult Rumba

Κατακτώντας πρώτες θέσεις ανάμεσα σε πλήθος διαγωνιζόμενων.

Είναι κάτοχος του διπλώματος Oriental απο το πανελλήνιο σύλλογο χοροδιδασκαλων και αθλητικού χορού της Εθνικής χοροαθλητικης Ομοσπονδίας Ελλάδος Ε.Χ.Ό.Ε. .

Έχει παρακολουθήσει σχετικά σεμινάρια στό εξειδικευμένο κέντρο διδασκαλίας Ανατολιτικου χορού “Gadala”  και διαγωνιστεί σε πολλούς αγώνες στην Ελλάδα κατακτόντας την 1η και 2ή θέση στη κατηγορία “Groups Adult oriental”.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά και διαγωνιστικα μόνο με τους Latin χορους.

Διδάσκει: Latin kids.

Cresta Social Messenger